FAQ

Co je to vaječná melanž?

Vaječná melanž jsou v podstatě čerstvá vyklepnutá vajíčka, která se kvůli zvýšení trvanlivosti a zdravotní nezávadnosti ošetřují pasterizací. Výrobci melanže disponují certifikátem dokládajícím, že použitá vajíčka pocházejí pouze z kvalitních a zdravotně nezávadných chovů. Melanž je dodávána v lahvích nebo kanystrech velkovýrobcům pečiva anebo v našem případě knedlíků. Výrobci knedlíků se díky kvalitní melanži nemusejí zdržovat se složitým rozbíjením vajíček a řešením, jak naložit s odpadovým materiálem (skořápkami).

Jaký je rozdíl mezi Moravským knedlíkem a Houskovým knedlíkem?

To je jednoduché. Moravský knedlík je klasický kynutý knedlík, zatímco do Houskového knedlíku jsou přimíchány kostky housky. Správný Moravský knedlík je na řezu sněhobílý. Houskový knedlík včetně knedlíku Exclusiv má charakteristickou mozaiku tvořenou kostičkami houskyreplica rolex daytona.

Chci odebírat vaše knedlíky, ale bojím se, že kvůli malé objednávce, nebudete do naší vesnice jezdit.

Naše firma se nezříká žádného obchodu. Velký supermarket z Prahy je pro nás stejně důležitý jako malý hostinský z Podkrkonoší. Pokud si nejste jisti, zavolejte naše zákaznické centrum (547 235 295), na kterém vám zkušená operátorka řekne, zda jste, jak se říká, „na trase" nebo ne. I v případě, že vaše pobočka nebude v blízkosti tras, na kterých knedlíky dodáváme, budeme se snažit vaší objednávku vyřídit.

Firma Svoboda zásobuje celou Českou republiku třikrát týdně, Prahu a Brno dokonce každý den. Síť našich tras protkává celou zemi jako pavučina. Musela by být veliká náhoda, abychom právě vás nemohli z důvodu nedostupnosti zásobovat.

Jak dlouho mohu vaše knedlíky skladovat?

Firma Svoboda věnuje mnoho prostředků a času na zvyšování kvality svých výrobků. Mezi oblasti, kterým se věnujeme, patří také zvyšovaní expiračních (záručních) dob, a to při zachování maximální kvality. Pokud budete dodržovat zásady uskladnění platné pro chlazené zboží, můžete náš knedlík skladovat 5 až 8 dní (podle druhu). I na konci záruční doby je knedlík Svoboda čerstvý, chutný a kvalitní.

Mnozí zákazníci s kvalitou našeho zboží počítají a předzásobují se. Mají pak, zejména v době nepříznivých klimatických podmínek a sněhových kalamit, jistotu, že jejich strávníci nezůstanou bez knedlíků.

Vaše knedlíky jsou moc dobré, ale myslím, že nejsou právě levné.

V tom s vámi nemůžeme souhlasit. V našem portfoliu jsou výrobky v několika cenových relacích. Vyrábíme je pod různými obchodními značkami a dle různých receptur. Našimi vlajkovými loděmi jsou Moravský knedlík, Houskový knedlík a knedlík Exclusiv. To je to nejkvalitnější a nejlepší, co vyrábíme.

Použijeme malý příklad. V supermarketu si můžete koupit pivo, které nemá název, není na něm uveden výrobce a nevíte nic o jeho kvalitě. V době slev nebo cenových akcí ho koupíte třeba za tři koruny. Proč ne. Určitě je spousta lidí, kteří takové výrobky vítají. Kdo si chce ale vychutnat skutečně vynikající pivo, koupí si značkový ležák od světoznámého českého výrobce. Takový zákazník za něho zaplatí klidně i dvacet korun. A tak je to i s našimi knedlíky. Samozřejmě, že umíme vyrobit bezejmenný knedlík za pár korun. Svým klientům ale chceme nabídnout také značkový knedlík za odpovídající cenu.

Jakou mám záruku, že vaše BIO výrobky jsou skutečně bio?

Stoprocentní. Naše společnost vlastní certifikát renomované organizace ABCERT. Ta striktně dohlíží na výrobu biopotravin. Přísně sleduje, kolik společnost nakoupí biosurovin a od jakého výrobce. Zároveň také monitoruje množství vyprodukovaných výrobků. Na pravidelných auditech kontroluje nejen kvalitu knedlíků, ale také nezávadnost výrobních prostor.

Kde všude můžu koupit vaše knedlíky?

Jak jsme už uvedli výše, na trh dodáváme spoustu výrobků v různých obalech a pod různými značkami. Našimi odběrateli jsou nejen malí živnostníci, ale také velké řetězce. Na tomto místě uvedeme několik obchodů, ve kterých naše zboží dostanete. Jsou to Makro, Interspar restaurace, Interspar, Albert, Hypernova, Tesco, Lidl, Bala a mnoho dalších. Pokud máte naše knedlíky rádi a váš oblíbený obchodník nebo restauratér je nevede, doporučte nás. Postaráme se o to, abyste už příště nemuseli naše knedlíky pracně shánět.

Ve tři hodiny odpoledne uzavřu objednávku a ráno už mám čerstvé knedlíky. Jak je to možné? Nedáváte mi staré produkty z předešlé výroby?

Nic takového. Jak víte, jsme na trhu téměř dvacet let a za tu dobu jsme systém objednávek přivedli téměř k dokonalosti. V 15 hodin uzavřeme objednávky. Náš chytrý počítačový program nám vygeneruje přesná čísla, díky kterým víme, kolik a kam máme dodat knedlíků. Poté se výroba rozběhne na plné obrátky tak, aby ráno mohla vyjet naše auta se zaručeně čerstvým zbožím.

Jaký je rozdíl mezi knedlíkem vařeným ve vodě a v páře? Jaké děláte vy?

Dobrá otázka. Firma Svoboda připravuje knedlíky pouze v páře. Sledujeme totiž vždy nejmodernější trendy v potravinářství. Z hlediska kvality, hygieny, ale i chuti vítězí jednoznačně knedlík vařený v páře. Proč? Určitě víte, jak vypadá voda po uvaření jednoho knedlíku. Teď si představte, že výrobce, který knedlíky připravuje ve vodě, vaří v jednom kotli sto kusů knedlíků. Jste si jisti, že po každé várce vyměňuje vodu?

Kupuji u nás v konzumu domácí knedlík od místního výrobce. To je ale knedlík!

Věříme, že je váš knedlík v den, kdy ho koupíte, velmi chutný. Je ale stejně dobrý i za tři dny ? Nebo za pět? Je stejně dobrý v pondělí i v pátek? V únoru i srpnu? Má výrobce tohoto domácího knedlíku všechna potřebná hygienická osvědčení (ISO 9001, HACCP), nebo vaří knedlíky v malé domácí kuchyni? Má jeho dodavatel vajec certifikát o kvalitě jakosti? Má pravidelného certifikovaného dodavatele mouky, nebo obíhá supermarkety s moukou v akci? Jsou na obale všechny informace pro spotřebitele tak, jak to vyžaduje norma? Probíhají v jeho výrobně pravidelné hygienické audity? Má potřebné chladící prostory a chladírenské vozy, aby nedošlo k přerušení chladícího řetězce?

Jak vidíte, není to jednoduché. Vyrobit doma pět knedlíků , zabalit je do strečové fólie a prodat naproti do konzumu, umí opravdu každý. Zabývat se seriózně výrobou kvalitních potravin, to už je práce pro skutečné profesionály. A pro vás otázka na závěr. Jste  přesvědčeni o tom, že víte vždy, co jíte?