# # #
Hlavní stránka » Recepty » Drůbeží maso

Recepty z drůbežího masa

#

Drůbeží maso je díky svým vlastnostem součástí každé moderní a racionální kuchyně. Má nízkou energetickou hodnotu a je velmi lehce stravitelné. Přitom obsahuje všechny látky důležité pro lidské tělo. Drůběž se snadno kombinuje s dalšími potravinami a snese všechny tepelné úpravy - od smažení před dušení až ke grilování. Čestné místo v tradiční české kuchyni zastává zlatavá husička podávaná se zelím.


Odebírejte recepty pomocí RSS   Odebírejte recepty pomocí RSS

Husa pečená po staročesku

Staročeský pokrm s bramborovými knedlíky, který vám dodá energii a dobrou náladu na celý den. Hodí se pro slavnostní příležitosti nebo pro chvíle, kdy si chcete připomenout staré časy na českých vesnicích.

Naložená husa s červeným zelím

Recept pro náročné strávníky, kteří si na chutné jídlo rádi počkají. Zlatou husičkou se sladkokyselým červeným zelím a knedlíkem oslníte každého. Stanete se vyhlášeným kuchařem nebo kuchařkou ve vašem okolí

Moravská kachna

Kachna, které přilétla přímo z Moravy, je skvělá s bramborovým knedlíkem a zelím.Voní po česneku a chutná přímo báječně. Tak si užijte potěšení z jídla a připravte pro sebe a své přátele pravou Moravskou kachnu.

Grilovaná kachna

Kachna připravovaná s kořenovou zeleninou, skvělým kořením a vínem vám připomene přírodu a les. Grilováním dostává lákavou barvu a rozvoní se tak, že ani vy neodoláte a dáte si jí spolu s knedlíkem a zelím.

Guláš z krůtího masa s kysaným zelím

Neobvyklá kombinace krůtího masa a kysaného zelí vás jistě velmi příjemně překvapí. Neotřelý recept určitě najde místo mezi vašimi oblíbenými recepty a stane se stálicí ve vaší kuchyni.

Kachní prsíčka s omáčkou s calvadosem

Kachní prsíčka pro milovníky jablečného calvadosu jsou velmi výjimečným pokrmem, který je jednoduchý a přitom velmi efektní. Od svých hostů za kachní prsíčka v kombinaci s jablky jistě vysloužíte potlesk.

Dušené kuře s hřiby

Dušené kuře s hřiby je originální recept, který si rychle oblíbíte. Vyzkoušet ho mohou zejména nadšení houbaři, kteří si sami nasbírají čerstvé hříbky. Ze svého houbového úlovku mohou v kombinaci s kuřetem vytvořit skutečně chutný a neokoukaný pokrm.

Kuře s hořčicovou omáčkou

Kuře s hořčicovou omáčkou zvládnou připravit i začátečníci. Chutný pokrm je hotový za chvilku a spolehlivě zasytí hladové strávníky. Hustou omáčkou, ve které se skvěle namáčejí houskové knedlíky, potěšíte děti i dospělé.

Kachna na hruškách

Kachna na hruškách jistě stojí za všechnu námahu v kuchyni. Křehké maso s hruškami přelité šťávou jistě uspokojí chuťové buňky i těch nejnáročnějších gurmánů. Skvěle se hodí pro slavnostní příležitosti i k nedělnímu obědu. 

Kuře na soli se špenátem podle babičky

Kuře na soli je pokrm, který nevyžaduje složitou přípravu. O kuře se při pečení nemusíte vůbec starat, a tak vám zbude čas na přípravu špenátu s česnekem podle tradičního receptu našich babiček. Tím chuť kuřete se zlatavou kůrkou výborně doplníte.

Maďarské kuře

Kuře s nádivkou z papriky a slaniny vám připomene letní dovolenou v Maďarsku. Kuřecí maso s rajskou omáčkou doplněné houskovým knedlíkem vám jistě zachutná. Ti, kteří mají rádi ostrá jídla, si recept mohou doplnit o chilli papričku.

Kuřecí rolky se zelím

Pokud chcete skutečně netypicky zpracovat kuřecí maso, je tento recept určen právě vám. Kuřecí rolky naplněné kysaným zelím a přelité výbornou omáčkou určitě ocení všichni milovníci netradičních chuťových kombinací i ti, kteří v kuchyni rádi experimentují.


Stránkování: 1 | 2