# # #
Hlavní stránka » Recepty » Vepřové maso

Recepty z vepřového masa

#

Vepřové maso má bledě růžovou až tmavě červenou barvu. Nejlepší maso pochází z jednoročních vepříků, kteří mají jemnou kůži, a tuhou, bílou slaninu. Za nejlepší část vepřového u nás považujeme maso z kýty, používané zde na oblíbené smažené řízky v trojobalu.


Odebírejte recepty pomocí RSS   Odebírejte recepty pomocí RSS

Vepřové po selsku

Vepřová kýta po selsku patří mezi recepty, které se dochovaly z dob našich babiček. Maso v té době patřilo především na sváteční stůl, a proto se na jeho přípravu opravdu dbalo a lidé si jej uměli náležitě vychutnat. Chcete-li okusit staročeský recept, který je opravdu jednoduchý a nenáročný na přípravu a suroviny, uvařte si vepřovou kýtu po selsku!

Šunka od kosti s křenovou omáčkou

Není nad vynikající české jídlo. Nejlépe tradiční, které nám vařily naše babičky nebo maminky. Inspirujte se naším receptem na šunku s křenovou omáčkou a ochutnejte tradiční české jídlo, které je jednoduché, rychlé a především velmi chutné. Pohostit s ním můžete nejen rodinu, ale i své přátele nebo návštěvy, které k vám dorazí na sváteční oběd. 

Segedínský guláš

Tradiční maďarský pokrm se na trvalo usadil i v české kuchyni. Nad kombinací pořádné porce masa, kysaného zelí a smetany zaplesá srdce každého milovníka poctivých omáček. K dokonalosti segedínský guláš dotáhnou houskové knedlíky a sklenice piva.

Guláš pana sládka

Pivní guláš pana sládka spojuje vepřové maso ovoněné česnekem a oblíbený zlatý mok. Už při prvním soustu pochopíte, že se k sobě tyto suroviny hodí naprosto dokonale. Doplňte pokrm knedlíkem podle vlastního výběru a pochutnejte si na výjimečné variaci tradičního guláše.

Vepřové kořeněné koule

Recept na vepřové kořeněné koule je velmi jednoduchý a navíc skýtá možnost experimentovat. Máte rádi slaninu? Zkuste jí přimíchat do masové směsi a uvidíte, jak se recept jednoduše promění. Fantazii a chutím se meze nekladou.

Brněnský vrabec

Brněnský vrabec je známý nejenom v Brně. Stal se oblíbeným pokrmem všech, kteří si rádi pochutnají na dobře propečeném šťavnatém masu a bramborovém nebo houskovém knedlíku. Upéct maso podle jednoduchého receptu zvládne každý začínající kuchař - tak s chutí do toho!

Vepřové výpečky

Vepřové výpečky s knedlíkem a zelím patří mezi základní kameny české kuchyně. Energeticky bohatý pokrm vám dodá sílu a dobrou náladu do celého dne. Pochutnají si na něm všichni masožravci, kteří si oblíbili vepřové maso.

Uzené maso se švestkami a fazolkami

Netradiční recept na uzené maso se sušenými švestkami a fazolkami je náročnější na přípravu. Snaha se ale jistě vyplatí. Pečené uzené maso přelité lahodnou omáčkou s fazolkami potěší každého gurmána a milovníka opravdu dobrého jídla.

Uzené maso s ananasem a zelím

Uzené maso s ananasem a zelím si nejlépe vychutnáte s přáteli. Pozvěte je na zahradní party, rozvěste lampiony a uvařte tento chutný pokrm. Uvidíte, že všichni budou nadšeni nezvyklou kombinací kysaného zelí a ananasu se šťavnatým uzeným masem a knedlíky.

Smetanové vepřové s fazolkami

Smetanové vepřové s fazolkami není pokrm náročný na přípravu. Pochutnají si na něm děti i dospělí. Těm, kteří mají rádi opravdu pikantní pokrmy, přimíchejte do omáčky více chilli a uvidíte, že se budou olizovat až za ušima.

Prasátko na černém pivu

Prasátko na černém pivu je skvělým pokrmem pro horké letní dny, kdy si chcete posedět s přáteli na zahradě a užít si dobré jídlo. Pivo dodá pokrmu neobvyklý říz a vepřové maso s knedlíkem dle vašeho výběru tak určitě zaujme stabilní místo ve vašem jídelníčku.

Hamburské vepřové kotlety

Hamburské vepřové kotlety přelité vynikající omáčkou skvěle zapadají do tradiční české kuchyně. Recept ocení především milovníci houskových knedlíků a hustých smetanových omáček.


Stránkování: 1 | 2