# # #
Hlavní stránka » Recepty » Vepřové maso » Moravský vrabec se zelím od babičky

Moravský vrabec se zelím od babičky

Recepty z vepřového masa #
Náročnost Počet osob
2 3-4
Připravte si Moravského vrabce tak, jak ho dělala vaše babička – s pořádným kopcem chutného zelí a houskovými nebo bramborovými knedlíky. Ať mají i vaše děti na co vzpomínat!
Suroviny
1) 600 g vepřové plece 7) cukr
2) česnek 8) ocet
3) 3 cibule 9) 500 g kysaného zelí
4) kmín 10) olej
5) pepř 11) ½ brambory
6) sůl 12) 1 lžíce hladké mouky
#

Moravský vrabec

 

 

Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. V míse ho smícháme s plátky česneku a kmínem a necháme alespoň 4 hodiny odležet v chladu. Poté maso zprudka opečeme v pekáči. Přidáme k němu nakrájenou cibuli a za občasného podlévání a výpekem ho pečeme zvolna asi 1 hodinu, dokud není měkké.

 

Jak připravit zelí jako od babičky?

 

Kysané zelí nejprve slijeme, necháme okapat a pak rozkrájíme. V hrnci ho zalijeme vodou a přidáme kmín. Dusíme ho do poloměkka. Mezitím si na pánvi orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Když zezlátne, přimícháme ji k zelí. Oloupeme si bramboru a na nastrouháme ji na jemném struhadle. Promícháme ji s hladkou moukou a touto směsí zelí zahustíme. Zelí dodusíme a nakonec ho dochutíme octem, cukrem a solí.

 

Vrabce podáváme s babiččiným zelím a bramborovým nebo houskovým knedlíkem. Na nedělní oběd se skvěle hodí poctivý knedlík Exclusive.

Související produkty

Tisk

Líbil se Vám recept?
Uložit do záložek: Ikona Del.icio.us Poslat recept přátelům.

* Položky označené hvězdičkou jsou povinné.










Odebírejte recepty pomocí RSS   Odebírejte recepty pomocí RSS